Skip to main content

Workshops en trainingen

Welkom bij Ostara Coaching! Wij bieden niet alleen coaching, maar ook trainingen en workshops aan om ouders, kinderen en jongeren te ondersteunen. Beginnen met het vinden van een overzicht van de workshops en trainingen die wij aanbieden:
  1. Workshop voor ouders: “SOS Kinderen en Emoties” Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor ouders die op zoek zijn naar herkenning en ondersteuning bij het omgaan met de emoties van hun kinderen. Soms kan het lastig zijn om je vriendelijk te ondersteunen wanneer ze boos, verdrietig of bang zijn. In deze workshop leer je hoe je emoties bij kinderen kunt herkennen en hoe je daarmee kunt gaan. De workshop bestaat uit 5 bijeenkomsten.
  2. Een andere workshop die wij aanbieden is “Als de hond kon praten”. Deze workshop is gericht op hondengedrag en samen met de hond werken we aan het ontwikkelen van een goede en rustige begeleiding. We leren kijken naar wat de hond ons laat zien en hoe we hiĆ«rarchisch kunnen reageren. Deze workshop is geschikt voor zowel ervaren hondeneigenaren als mensen die net een hond hebben.
  3. Daarnaast organiseren we in samenwerking met HM Care de training “Start Me Up” voor kinderen en jongeren die moeite hebben op school of tijdens hun stage en op zoek naar hun vaardigheden en innerlijke kracht. Deze training helpt hen om hun potentieel te ontdekken en te verzamelen.

 

 

Bij Ostara Coaching geloven we in de kracht van persoonlijke groei en ontwikkeling. Onze trainingen en workshops zijn ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij het ontdekken van hun eigen capaciteiten en het versterken van relaties met anderen. We kijken een cyclus uit om je te verwelkomen bij een van onze workshops of trainingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je te melden.

Coachen met paarden en teams

Zoek je voor je team een nieuwe uitdaging die gekoppeld is met een versterking van het team, samen met een paard de opdracht maken en voelen waar de kracht en energie zit in het team of waar juist niet?

Hoe mooi is het om nog meer kracht uit het team te halen en dat vervolgd in een beter resultaat om samen te werken.

Voor vragen of een offerte mag je een bericht achter laten.

Waarom paarden?
  • Warmte en zachtheid van de huid.
  • De grootte en de kracht,ze zijn in staat mensen te dragen.
  • Paarden hebben de eigenschap te spiegelen wat menselijke lichaamstaal toont.
  • Paarden zijn eerder geneigd een relatie aan te gaan met mensen wanneer ze authentiek zijn in hun gedrag.
  • Het sociale gedrag van paarden komt overeen met het sociale gedrag van de mens.
  • Het paard geeft geen oordeel.

Door coaching met paarden wordt er gebruik gemaakt van het vermogen van het paard exact te spiegelen wat cliƫnten non-verbaal communiceren.

Wanneer iemand onzeker is, zal het paard onzeker gedragen en wanneer iemand nerveus is, zal het paard nerveus reageren, etcetera. Door dit te benoemen kan een client snel reageren.