Skip to main content

Pony Power Voor Kids

Pony als coach: een prima leermeester!

Speciaal voor kinderen van 6-10 jaar heb ik een cursusprogramma genaamd Pony Power voor Kids. Samen met mijn collega kindercoach Anja Murck geef ik tijdens 5 bijeenkomsten en een terugkommiddag speciaal aandacht aan:

  • Sociale vaardigheden zoals grenzen kunnen aangeven en respecteren, samenwerken en je aanpassen aan een ander wanneer dat gewenst is;
  • Ruimte voor persoonlijke groei op het gebied van weerbaarheid, het omgaan met emoties en positief gedrag;
  • Educatieve en speelse opzet door o.a. leuke uitdagende opdrachten met het paard (in dit geval de pony) en een persoonlijk werkboek zodat de ouders ook kunnen zien wat er in de cursus gedaan is en waar men zelf thuis aandacht kan schenken.

Onderzoeken hebben inmiddels het bewijs geleverd dat kinderen die met deze dieren ‘werken’ beter gesocialiseerd zijn. We doen de opdrachten met de pony’s bij de manege in IJsselstein en Schoonhoven. De pony’s zijn kinderen gewend en betrouwbaar. De training bestaat uit 5 bijeenkomst van 2 uur en een terugkomdag. De cursus is uniek en wordt gegeven door 2 ervaren gediplomeerde coaches die beide meer dan 30 jaar ervaring hebben met kinderen. Mia werkt bovendien al jarenlang met paarden. De groepen zijn klein met maximaal 6 kinderen. Er wordt pedagogisch verantwoord gehandeld en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en VOG zijn aanwezig.

“Wat mij ook echt raakt was de rust en de kracht die ik voelde in de nabijheid van deze mooie merrie. Daarnaast kwam ze me ook steunen, door dicht bij me te komen staan. Kortom, paardencoaching kan een mooie en verhelderende ervaring zijn voor zowel, (hoog sensitieve) volwassenen als kinderen.”