Skip to main content

Paardencoaching voor je kind

Kinderen coachen met paarden of pony’s

Kinderen vinden het geweldig zich te laten coachen door een pony. Een pony oordeelt niet, is eerlijk en laat heel rustig zien dat samenwerken leuk is. Vaak boek je al in de eerste sessie bijzondere resultaten. En wil het kind graag nog eens terugkomen…

Voor kinderen staat de pony centraal. De ponycoaching helpt kinderen om zich beter te voelen. Spelenderwijs wordt er laagdrempelige vorm van hulpverlening gegeven.

Wanneer kun je ponycoaching overwegen?

Ponycoaching kun je voor veel problemen inzetten. Bijvoorbeeld wanneer je kind moeite heeft met grenzen aangeven, gevoelig is, gepest wordt of weinig zelfvertrouwen heeft. De pony opent vaak snel deuren waar je als kindercoach uren voor moet praten. Een pony geeft je kind zelfvertrouwen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ostara Coaching heeft diverse coachingsmogelijkheden voor kinderen. We werken bijvoorbeeld met:

  • Pony Power voor Kids
  • Sova training in groepjes
  • SoVa training individueel

Neem contact op via de contactpagina of bel met Mia Euwes: 06-81239815. Samen kijken we welke aanpak het best past bij de situatie van jouw kind.

“Ik vond de pony heel erg lief en samen hebben we allemaal opdrachten gedaan. Eerst wilde hij niet mee lopen, maar later lukte dat wel. Ik vond het heel leuk om te doen en vind het leuk om met een dier samen te werken. De juf zei dat je zo ook met andere kinderen kunt samenwerken. Dat ga ik nu uitproberen. Misschien ga ik mijn werkstuk wel over ponycoaching doen…”
Meghan (10)