Skip to main content

Paardencoaching voor teams

Meer bereiken in je team door coaching met paarden

Wil je verder komen met je team? Werken aan teamspirit?

Paardencoaching is een krachtige methode om inzichten te krijgen in onszelf en onze relaties met anderen, omdat paarden zeer gevoelige dieren zijn die in staat zijn om subtiele signalen en emoties waar te nemen en daarop te reageren.

  1. Gebruik paarden als spiegels: Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale signalen en emoties. Door te werken met paarden als “spiegels” kunnen de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen gedrag en emoties, evenals hoe deze worden waargenomen door anderen in het team. Dit kan helpen bij het opbouwen van meer empathie en begrip binnen het team.
  2. Werk aan communicatie en samenwerking: Paardencoaching kan ook worden gebruikt om de communicatie en samenwerking binnen het team te verbeteren. Door teamopdrachten uit te voeren met de paarden als partner, kunnen de deelnemers leren hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken.
  3. Focus op groei en ontwikkeling: Paardencoaching kan ook worden gebruikt als een hulpmiddel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de deelnemers te laten reflecteren op hun ervaringen en inzichten, kunnen ze groeien en zichzelf verder ontwikkelen als individuen en als team.

De teams die de ervaring met de paardencoaching hebben opgedaan, zijn razend enthousiast.

Zoek de kracht in je team!

Dus, zoek je voor je team een activiteit die werkt aan de versterking van het team, neem dan eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld samen met een paard de opdracht maken en voelen waar de kracht en energie zit in het team of waar juist niet? Ook kan samen met het paard gekeken worden naar het versterken van sociale vaardigheden binnen het team, waardoor de samenwerking effectiever en plezieriger gaat verlopen. Hoe mooi is het om op deze bijzondere manier nog meer kracht uit het team te halen?

  • Beter begeleiding geven in je team
  • Tot een oplossing komen met je team
  • We praten niet maar communiceren met elkaar.
  • Nieuwe stappen zetten.
  • Meer uit jezelf of je team halen.

 

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een offerte opvragen? Laat dan een bericht achter op mijn contactpagina of bel direct via 06-81239815.