Skip to main content

Family Factory

Family Factory: workshops waar je écht wat aan hebt!

Wat?

Workshop vol inspirerende activiteiten waar je écht iets aan hebt: dat zijn de workshops van de Family Factory. Ik ben opgeleid tot trainer bij Family Factory en geef graag allerlei praktische tips die je zo in de praktijk kunt toepassen!

“IK tel tot tien”

Opvoeden: het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Het kan je heel blij, maar ook heel moe maken. Vaak is het geweldig. En soms geweldig ingewikkeld.

Iedere vader of moeder weet het: kinderen worden zó snel groot! En toch hebben we als ouders vaak het gevoel dat we deze periode door onze vingers laten glippen en strepen we de weken sneller af dan de taken op onze lange to-do-list. Moeder is de overtreffende trap van moe en papa kan geen pap meer zeggen. Tijdens deze workshop gaan we hiermee aan de slag: wat zijn de dingen waardoor jij uit je slof schiet én hoe zou je in zo’n situatie anders kunnen reageren? Hoe maak je van een gewone maaltijd iets speciaals? En welke avonturen willen jullie als gezin nog beleven? Je zult zien dat je met een beetje fantasie en creativiteit jouw gezinsleven net dat beetje extra kunt geven. Je gaat naar huis met een heleboel concrete ideeën én een Inspiratieboekje met meer dan 100 tips waar je energie van krijgt.

“De grote oversteek” Workshop voor kinderen en ouders van groep 8

Afscheid nemen van de basisschool en starten in de brugklas: het is een enorme verandering. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders. Ineens wordt niet alleen je kind, maar ook de wereld van je kind een stuk groter. Je kent niet meer al zijn vrienden en je dochter gaat met de trein naar school in een andere stad. Het contact met de oude vertrouwde leerkracht van de basisschool wordt ingewisseld voor een spreekmoment met een dozijn onbekende docenten.

Hoe zorg je nu dat je als ouder mee verandert? En dat het contact met je kind dat weliswaar anders wordt, goed blijft? Een van de dingen die je kunt doen is je kind uitnodigen om samen naar deze bijzondere avond te gaan. Tijdens deze ouder- en kindworkshop neem je alvast een kijkje in de wereld die komt. Je praat samen over waar je zin in hebt, kinderen interviewen hun ouders over hoe zij de brugklas vonden en met z’n tweeën bedenk je hoe je elkaar de komende tijd kunt helpen. Het contact tussen ouders en kinderen staat deze avond centraal.

Organiseer zelf een workshop!

Wil je me inhuren om een workshop te verzorgen, dan kan dat natuurlijk! Nodig me uit voor een workshop of ouderavond! Bijvoorbeeld op school, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buurthuis of aan de keukentafel.

Liever gewoon deelnemen aan een georganiseerde workshop?

Stuur me dan een berichtje via de contactpagina met je verzoek en ik regel dat je een workshop aanbod krijgt!